објавено во: вто, јан 28th, 2014

Колку пива во Македонија можете да купите за минимална месечна плата?

Белгија е апсолутен лидер на оваа мапа – во таа земја, за минимална месечна плата можете да купите дури 1.028 пива.

На Балканот ситуацијата е многу поразлична, во Србија за минимална месечна плата можете да купите 186 пива, на Косово 129 пива, во БиХ 167 пива а во Хрватска 212 пива.

Помеѓу соседите ние го држиме најголемиот број со 196 пива кои можеме да си ги дозволиме со една просечна плата.

На дното на листата се наоѓа Грузија со дури 36 пива.

автор

- Уредник и автор, креативец, твитерџија, поранешен блогер и активен форумџија. Автор, кој чувствува потреба да ја збогати македонската сајбер мрежа со размислувачки содржини. Роден во Велес.

напиши коментар

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Ретровизор+

Ваши препораки
Ни значи твојата поддршка
Доколку сакаш да нè следиш преку facebook кликни лајк,

во спротивно изгаси ја пораката со ескејп или клик на страна.
Прочитај повеќе:
Screenshot from 2014-08-14 18:41:02
Ова е најдобриот продавач на сладолед на светот – погледнете зошто!

Си ја знае работата!

Screenshot from 2014-04-27 15:41:01
Емотивно: Вака изгледа кога кучето ќе ја признае вината…(Видео)

Луна морала да одговори на едно тешко прашање, еве како...

Screenshot from 2014-03-23 19:54:23
Неверојатно: Ова кратко видео ќе го промени вашиот поглед кон секојдневието!

60 секунди се доволни за да се промени вашиот поглед...

Chinese-Scientists-Translate-Brain-Waves-into-Music
Зошто музиката прави да се чувствуваме подобро?

Никој не знае зошто музиката делува толку моќно врз нашите...

Close
The title of your home page