Откриени нови тајни за убиството на Аркан: Неколку минути по убиството полицијата не сакала да го…

425109_arkan02reutersfoto-ranko-cukovic_ff

Ни по 16 години од неговата смрт не се знаат нарачателите на убиството, туку само непосредниот извршител Добросав Гавриќ, кој се крие во Јужна Африка.

Во српските медиуми деновиве се појавија нови информации за убиството на Жељко Ражнатовиќ-Аркан. Според новите сознанија, српската полиција знаела дека се подготвува негова ликвидација. Во прилог на таквите тврдења оди и фактот што полициското возило одбивало да го пренесе Аркан во болница додека Цеца и нејзината сестра Лидија очајно барале помош.

Наместо со полициско возило или со Итна помош, која воопшто не дошла пред хотелот „Интерконтинентал“ во Белград на 15 јануари 2000 година, Аркан бил пренесен до болница со приватно „бе-ем-ве“.

Ни по 16 години од неговата смрт не се знаат нарачателите на убиството, туку само непосредниот извршител Добросав Гавриќ, кој се крие во Јужна Африка.