Нема да верувате колку мудрост кажа оваа тетка во реченициве

Portrait of a woman with red eyeglasses holding a book in a library

Пијаните усни кажуваат трезвени желби.

Да сакаш малку – нема смисла. Да сакаш многу – немa кого.

Животот не се мери со секунди, туку со моментите кои не исполниле со срека.

Голема несреќа е кога човек не знае што сака, а вистинска катастрофа е кога не знае што може.

Вистината постои само лагата се измислува.

Љубовта е толку кратка а заборавот толку бескраен

Никој не е толку богат и славен да може да се откаже од една насмевка, ниту толку сиромашен за да неможе да ја подари!‌

Љубомората е броење на туѓи среќни моменти наместо броење на своите. Љубомората може да го направи несреќен и најбогатиот…

Не моли го Бога да ти го олесни товарот,туку моли го Бога да ти ги зацврсти плешките.
Не ми е крај што ги крадат моите идеи,туку ми е жал што немаат свои.
Само раката на пријателот го вади трнот од срцето

Само споменот e идол кој никогаш не овенува под тешките удари на жестоката судбина.

Убавата жена е добра три месеци, а добрата жена е убава цел живот.

Човек мора да биде доволно голем да ги признае своите грешки, доволно паметен од нив да има корист и доволно силен за да ги исправи.

He верувајте им на оние што силно ќе ве засакаат уште при површното познанство и без видлива причина.

Мажот го заборава последниот бакнеж а жената се уште го помни првиот.

Не се надевам. Надевање е за мрзливи луѓе. Дејствувам.

Луѓето се воодушевуваат на храброста,на талентот,на добрината,на големите задачи и на големите искушенија… Но не ценат ништо освен пари.

Потрагата по сонот е копнеж по бесконечноста. А секое ново утро – тримуф на постоењето.

Тагата е нашиот најдобар учител. Човекот може да види подалеку низ една солза отколку низ телескоп. Жалоста треба да биде инструктор на мудрите.

Мораме да запомниме дека не сме единствените кои се нашле во безизлезна ситуација. Исто како што леталото од хартија се крева на ветрот, дури и најтешките маки можат да нé направат посилни. Како што илјадниците пред нас ги снашла иста судбина и успеале да се справат, така можеме и ние!