Неверојатни скриени пештери до кои можете да пристигнете само со брод

61334489

Боите непрекинато се менуваат ,па водата варира од тиркизна до темно сина, зависно од времето и годишното време.

Cuevas de marmol или Мраморните пештери во Чиле се единствена природна формација настаната благодарение на ударите на брановите во калциум карбонатот во текот на изминатите 6.000 години.

61293752

Се наоѓаат во јужните делови на земјата, на полуостровот на езерото General Carrera а најблискиот град, Chile Chico, е оддалечен 5 часа возење.

61334488

Внатрешните ѕидови на пештерата се прекриени со прекрасни примероци на окер, жолта, зелена и виолетова боја, со одблесокот на тиркизната вода која тече под нив, а многумина кои го посетиле ова место велат дека глетката потсетува на Aurora Borealis.

61334489

Боите непрекинато се менуваат ,па водата варира од тиркизна до темно сина, зависно од времето и годишното време. Местото е толку изолирано што донего можете да пристигнете единствено со брод, или при убаво време, со кајак.

61293752

61334493

61334492

61334491

61334490