Мојот дом
07.03.2017 23:14

Лесен и едноставен начин, како да изградите огромна куќа за само 10.000 евра

3d-printed-house-apis-cor-russia-12

Револуционерната технологија во 3Д принтањето дефинитивно започнува да го променува нашето секојдневие, но и нашиот свет.

Пред околу десет години? Кои би помислил дека принтерите би граделе куќи за многу малку пари, за премногу краток временски период? Куќата што ќе ја видите во продолжение се наоѓа во Русија, чини 11.000 долари, а е изградена со мобилен 3Д принтер, ангажиран од компанија од Сан Франциско.

Како навистина изгледал целито процес и финалниот резултат, можете да погледнете на фотографиите во продолжение:

3d-printed-house-apis-cor-russia-1 3d-printed-house-apis-cor-russia-9 3d-printed-house-apis-cor-russia-11 3d-printed-house-apis-cor-russia-12 3d-printed-house-apis-cor-russia-13 3d-printed-house-apis-cor-russia-14 3d-printed-house-apis-cor-russia-15 3d-printed-house-apis-cor-russia-19 3d-printed-house-apis-cor-russia-20