Viber ги разочара своите корисници со својата најнова одлука

Viber-za-Windows-10-620x350

Viber ги разгневи корисниците на Windwos…

Viber одлучи да се откаже од развој на апликацијата за Windows, но не сме сигурни дали одлуката е трајна.

Viber во моментот сигурно нема да работи на нови верзии за мобилната платформа на Microsoft, која е речиси незабележлива на пазарот, иако ги форсира корисниците да се префрлат на Windows 10. Viber во наредниот период нема да развива апликации за Windows и ќе се фокусира само на Android и iOS платформите, велат од компанијата.