Дознајте кој се најдобрите години за да стапите во брак

Just married couple, holding hands and walking in nature

Не е дека сите ние мораме да постигнеме одредени работи во животот баш во одреден период, но од друга страна понекогаш постои надворешен притисок да дипломираме во одреден период, да стапиме во брак во одреден период, да имаме деца…

Не значи дека не е добро да имаме малку послободен период кога можеме да направиме да стапиме во брак, но добро е да се знае во кој период постои најголема шанса да имаме долг и среќен брак.

Па, неодамнешно истражување на Универзитетот од Јута открива дека најдобар период да стапиме во брак е меѓу 28 и 32 години.

Паровите кои стапиле во брак во овој возрасен период помалку се разведувале во првите пет години од бракот и биле далеку посреќни од останатите двојки.

Колку е помала возраста и колку е поголема помеѓу 28 и 32 години, шансите за развод се зголемуваат за 5%.