Уапсени претседатели на општини и директори – Голема полициска акција

POLICIJA-apsenje-4-520x346

Во тек на полициска акција во Србија , наречена „Сигнал„ која е спроведена утровио во 19 градови уапсени се 74 лица поради сомнение дека го оштетиле буџетот на локалната самоуправа на Војводина за две милијарди динари- изјавил министерот за внатрешни работи Небојша Стефановиќ.

Поднесени се кривични пријави на уште 46 други лица а по три полицијата трага.

-осомничени се за повеќе кривични дела кои ги правеле за  време на своите функции, како на пример: перење на пари, затајување на данок, злоупотреба на функција и давање на мито, како и фалсификување на пари- наведе во соопштението министерот СтефановиќМинистерот додаде дека се уапсени и двајца службеници и двајца поранешни претседатели на општини, 14 поранешни и сегашни директори на државни и приватнии фирми , а поднесени се и