Подгответе се за ново невреме…Екипите испаѓаат на терен..Погледнете каде е најкритично…

+

Поединечни дело во општината Ивањица, Србија го зафати големо невреме попратено со обилни дождови и град.

Заменикот претседател на општината соопшти дека во вчерашното невреме, најкритични беа местата: Прилике, Меѓурече и Осоница.

-Наноси на кал и гранки го попречија локалниот пат, додавајќи дека град највеќе паѓаше во местото Косовица – рече Митровиќ

Тој вели дека екипите се излезени за да ги утврдат штетите.

Митровиќ вели дека и за денес е можна појава на невреме и обилни врнежи па доколку тоа се случи,во велата општина ќе биде прогласена вонредна состојба.