Почуствуван силен земјотрес на Хаваите

zemjotres-ja-strese-bitola-173515

Засега нема информации за жртви или предизвикани материјални штети, а не е објавена ниту опасност од можна појава на цунами.

Земјотресот бил во реонот на вулканот Килауеа, на длабочина од осум километри под површината на земјата.