Ви откриваме:Како влијае променливото време на вашето здравје

ochite-vi-kazuvaat-za-zdravjte-02-640x430

Промената на времето која се случува деновиве не е безопасна ниту за здравите, ниту за болните луѓе.

Промената на времето најлошо ќе делува на здравјето на хроничните и срцевите болни, иако, според лекарите, тешкотии може да имаат и сосема здравите лица.

– Главоболка, напнатост, нервоза, болки во коските и зглобовите се тешкотии кои поради промената на времето може да ги имаат и здравите луѓе. Оние кои имаа низок притисок веројатно ќе се чувствуваат поспано и забавено. Граѓаните кои имаат проблеми со коскено-зглобниот систем можно е да почувствуваат болки и грчеви во мускулите, вели лекарите.