Доколку ги имате овие работи во вашиот дом – Веднаш тргнете ги..Затоа што ви носат несреќа

istoriya-chasovnici-41268

Доколку јадете од скршени тањири, потсвесно предизвикувате проблеми во својот живот. Според Фенг Шуи најдобро е овие работи да не ги чувате дома, носат несреќа и ја задржуваат лошата енергија.

Скршен часовник

Според Фенг Шуи скршените работи треба да се исфрлат, посебно скршените часовници. Тие укажуваат на несреќните случувања.

Црна врата

Кинеското верување вели дека црните врата привлекуваат лоша среќа во домот, но не и ако се свртени кон север.

Стар календар

Календарот е симбол на минливоста на времето, а ако го користите на погрешен начин, тоа може негативно да влијае и на вашиот живот.

Скршени садови

Според кинеското верување садовите симболизираат богатство во семејството. Ако јадете од скршени тањири, потсвесно предизвикувате проблеми во животот. Затоа, штом ќе напукне веднаш исфрлете.

Кактуси и билки со трње

Тие носат негативна енергија во домот.

Мртви билки

Исто како и вештачкото цвеќе , така и овенатото носи лоша среќа