Доколку го ставите ова во вашите чевли миризбата ќе исчезне засекогаш

smelly-feet-1200x800

Нормално е дека по долготрајно носење внатрешноста на патиките ќе поприми непријатен мирис. Тоа се случува ако сте активни или долго време поминувате во патики и нозете ви се потат. Ова е интересен трик кој гарантирано ќе го отстрани непријатниот мирис.

Во две чорапи ставете шака песок и заврзете ги чорапите за да не излегува песокот. Ставете по една чорапа во секоја патика и оставете така да отстои преку ноќ.

Песокта за мачки е идеална, бидејќи впива влага и мириси, многу е поевтин од разните пудри и средства за отстранување на мириси и може да се пронајде во сите пет шопови.