Силен земјотрес во Турција

zemjotres_seizmograf-1728x800_c

Силен потрес од 6,3 степени ја стресе Турција попладнево. Пред даесетина минути силен потрес е регистриран во Измир.

Засега не се знае дали има жртви и материјални штети.

Потресот бил на 83 километри од Измир. Тлото се тресело повеќе од пола минута, граѓаните во паника излегле на улица.

Потресот се почувствувал и во Грција и Бугарија.