Утре повеќе населби од Скопје ќе останат без вода за пиење и струја…Погледнете кој..

voda-i-struja

Поради технички зафати во електро-мрежата утре од 06:20 до 07:30 без струја ќе бидат корисниците  од селоГрушино во општина Арачиново, а од 08:30 до 15:30 корисниците од дел од улиците „Тасино Чешмиче“, „Периша Савелиќ“ и „Тодор Александров“ во општина.Центар, информира Регионалниот центар за управување со кризи на град Скопје (РЦУК).

Струја утре од девет до 11 часот ќе нема и на делови од ул. „Иван Цанкар“ ( од бр. 69 до бр. 121) во општина Карпош, од улиците „Гогољ“, „Фредерик Шопен“, „Томе Арсовски“ и „Огњан Прица“ во општина Кисела Вода, а од  девет до 17:30 часот корисниците од ул. „Пандел Шишков“, ( од бр. 26 до бр. 38 ), бул. 3 – та Македонска бр. 316  и ул. „Коста Новаковиќ“ бр. 1 во општина Аеродорм.

Како што соопшти РЦУК Скопје, поради отстранување дефект во водоводната мрежа утре од девет часот ќе има прекин во водоснабдувањето на ул.„ Даме Груев“ бр. 7 кај корисниците   на потегот помеѓу улиците „Св. Кирил и Методиј“  и   „Димитрие Чуповски“ во општина Центар.