Дознајте ги сите неработни денови до крајот на годината..

makedonija-zastava-pobjeda.me_-23385_2017326143310

Следниот неработен ден за сите граѓани е понеделник, 26 јуни. Првиот ден на празникот Рамазан Бајрам е во недела на 25., па затоа понеделник (26 јуни) е неработен ден.

Потоа следува среда, 2 август. Согласно Законот за празници на Република Македонија ова се неработните денови во следната 2017 година:

За сите граѓани на РМ

 • 2 Август (среда), Ден на Републиката
 • 8 Септември (петок), Ден на независноста
 • 11 Октомври (среда), Ден на народното востание
 • 23 Октомври (понеделник), Ден на Македонската револуционерна борба
 • 8 Декември (петок), „Св. Климент Охридски”

За граѓаните од православна вероисповед

 • 28 август (понеделник), Успение на Пресвета Богородица (Голема Богородица)

За граѓаните од католичка вероисповед

 • 1 Ноември (среда), Празникот на сите светци
 • 25 Декември (понеделник), првиот ден на Божик

За граѓаните од муслиманска  вероисповед

 • 2 септември (сабота), Курбан Бајрам, првиот ден на Курбан Бајрам

За граѓаните припадници на албанската заедница во РМ

 • 22 Ноември (среда), Ден на Албанската азбука

За граѓаните припадници на влашката заедница во РМ

 • 23 Мај (вторник), Национален ден на Власите

За граѓаните припадници на еврејската заедница во РМ

 • 30 септември (сабота), Јом Кипур, првиот ден на Јом Кипур

За граѓаните припадници на бошњачката заедница во РМ

 • 28 Септември (четврток), Меѓународен ден на Бошњаците

За граѓаните припадници на турската заедница во РМ

 • 21 Декември (четврток), Ден на настава на турски јазик