Новости
22.07.2017 22:22

Супер вести за македонските граѓани: Плус пари за секое македонско семејство кое отсега ќе..

Screenshot_1610

Одлични вести доаѓаат од програмата на Новата влада, а овие мерки ќе бидат активирани уште во следните три месеци.

Новата влада веќе на старт најавува укинување на радиодифузната такса, додека пак одлична вест е и враќањето на ефтината тарифа на струја денски.

Исто така се најавува донесување на нов многу поволен закон во здравството.

Одлични мерки има за младите кои сакаат да започнат свој бизнис, државата ќе дели по 10.000 евра.

Администрацијата ќе работи двосменски и ќе мора да постапува професионално.

Меѓу првите мерки што се најавуваат и се важни за граѓаните е и онаа според која граѓаните да добиваат 15 отсто поврат на веќе платениот ДДВ еднаш годишно, со што на секое семејство би им останувала плата плус.