Македонија
02.08.2017 18:13

Зоран Заев и СДСМ упатија остри закани, тие најавија дека ќе има пријави против…

DB2F4BE5-2D03-45CA-9844-93F5EE3C6B45_w1023_r1_s

Продолжува бруталниот притисок кој СДСМ и Сорос преку своите медиуми го прават кон судството. Новиот премиер уште пред да дојде на оваа функција почна да се заканува кон судиите и најави целосна партизација на судството, со најавата за комплетен реизбор на сите судии.

Последен пример за притисок кон судството е откривањето на имињата на судиите кои го оценувале обвинителниот акт за предметот „Триста“ на СЈО и кој како доказ ги отфрли прислушуваните разговори, од страна на порталот „Судство.мк“, вест која брзо почна да се шири и по другите медиуми под контрола на СДСМ и Сорос. Инаку СДСМ и Сорос преку своите медиуми цело време ги напаѓаат судиите кои не работат по нивни диктат, што е примерот и сега.

Во истиот текст пишува дека една респектибилна граѓанска организација веќе работи на комплетираење на листата на судии за кои се верува дека работат спротивно на законот и за нив ќе следат кривични пријави кои ќе бидат проследени до надлежното Обвинителство. Оваа најава на одредена невладина организација која е под контрола на СДСМ, претставува уште еден доказ за организираниот притисок за судиите да одлучуваат по желбите и насоките на Зоран Заев, а претставува прекршување на членот 11 од Законот за судови.