Македонија
11.08.2017 13:38

На Македонија не и се потребни малцинствата, на малцинствата им е потребна Македонија

72765B46-2596-4663-BAB7-AF2C0EBB6654_cx11_cy21_cw81_w1023_r1_s

Што навистина се случува во Македонија?

Дали европските и американските “вредности” ја газат историјата на една од најмалите, но истовремено и најголемите земји во Европа?

Малцинствата во Македонија од ден во ден се повеќе го заземаат статусот на специјални, заштитени лица во Република Македонија. Дали Македонија треба да ги третира сите граѓани подеднакво, или малцинствата сепак треба да бидат ставени на прво место, како што е во моментов?

Рускиот претседател Владимир Владимирович Путин во една прилика има дадено изјава за малцинствата кои живеат во Русија, а на која треба да се огледа високиот политички врв на Република Македонија.

“Доколку малцинствата во Русија сакаат навистина да живеат и работат овде, тогаш тие ќе зборуваат руски и ќе ја почитуваат нашата култура и закони. Доколку сакаат шеријатски закон, нека одат на места каде што тоа е државен закон, Русија не е место за такви работи. На Русија не и се потребни малцинства, на малцинствата им е потребна Русија”.