Македонија
12.08.2017 15:29

Нема да поверувате што ќе му се случи на Груевски на 15-ти октомври…

Jankuloska-i-Grujo-696x459

Можеби со победа на 15 октомври, Груевски некако може да си го нашминка својот мртовечки политички лик пред огледалото во партијата.

Но, исходот од локалните избори не може битно да влијае на централниот курс за реформи во државата, за промена на „Сваровски“ судството и етаблирање правна држава.

Од тој пат за Македонија враќање нема, а кога ќе се изоди, порано или подоцна, сеедно, секако ќе значи и кривично-правна елиминација на пастирот.