Македонија
12.08.2017 14:54

Повторно гори цела Македонија, погледнете што се случува низ овие градови…

Untitled - Copy 319

Огнената стихија владее во македонски брод, во кичевскиот, велешкиот, прилепскиот и тетовскиот регион.

Од попладнево гори и во струшко, во планинскиот дел над селото Богојци, каде што има шумски пожар.

Од центарот за управување со кризи велат дека на сите овие локации екипите на противпожарната служба и јавните претпријатија неуморно се борат со пламенот.